Ainutlaatuisia kokemuksia

Tässä kuva Luhangan kirkon pihalta 2002 juuri ennen konsertin alkua. Helle oli kestänyt useita päiviä, eikä puvun takkia ollut mukava päälleen vetää. Kuvassa Juha Pirkkanen ja Pekka Ripatti.


Lahden Kamarikuorolla on ollut monia yhteisiä projekteja muiden kuorojen kanssa. Niistä yksi unohtumattomimpia on ollut konsertti Sysmän kamarikuoron kanssa kesällä 2002:

 

XVII Sysmän Suvisoitto 2002

Luhangan kirkossa esitettiin Mozartin Requiem. Sen solisteina lauloivat Hanna Kronqvist, Raija Regnell, Niall Chorell ja Kouta Räsänen. Kuoroina olivat Sysmän ja Lahden Kamarikuorot, orkesterina St. Christopher -kamariorkesteri kapellimestarinaan Tibor Boganyi.

Kuorot harjoittelivat viimeisellä viikolla Asikkalan kirkossa, mutta itse konsertti oli Luhangan kirkossa. Konserttipäivä oli painostavan helteinen ja vähitellen ennen konserttia alkoi pilviä kerääntyä taivaalle, puukirkon yläpuolelle. Kuorojen marssiessa yleisöä täynnään olevaan kirkkoon alkoi ukkossade, joka yltyi ollen pahimmillaan kuoron laulaessa osaa "Dies irae, Tuhon päivä" salamojen leimahdellessa ja rankkasateen piiskatessa kirkon kattoa ja ikkunoita. Lacrimosa-osan hiljaisten sävelten alkaessa soida, tyyntyi myrsky ulkona. Konsertin päätyttyä ja kuoron astuessa ulos vesilammikoiden keskelle oli sade loppunut ja höyry nousi maasta...